Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2012 12:39 - Тайната на щастието за двама
Автор: palavomomiche Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1304 Коментари: 0 Гласове:
2



Ако някой ви попита какво сте закусили тази сутрин, сигурно ще си спомните, дори отговорът да е „Нищо“. Но ако същият този някой ви попита „Какво хубаво направихте за своя партньор днес?“, ще си спомните ли?

Много вероятно е да не успеете. Е, какво толкова, една пропусната възможност не е нищо страшно. Да опитаме малко по-назад във времето – как накарахте вашият партньор да се почувства специален вчера? Онзи ден? Миналия месец? Не се чувствайте виновни, ако не се сещате. Всички ние водим забързан начин на живот, в който сме вечно заети и изморени. Има обаче една фундаментална истина – всяка връзка се нуждае от постоянно обгрижване, за да оцелее. Представете си връзката като една градина – за да цъфтят цветята в нея, трябва постоянно да ги поливате и обгрижвате. Как би изглеждала тази градина, ако я зарежете за седмица, две, месец?

Да поддържаш любовта в една връзка не е лесно, ще кажат някои. Истината обаче е, че всъщност не е толкова трудно! Тайната е една – да намерите начин да накарате партньора си да се чувства желан и важен! А това може да се случи за същото време, за което си сресвате косата...буквално!

image

Don"t worry - be happy!

Негативизмът или липсата на позитивизъм е нещото, което най-бързо убива любовта. Ако се стигне до обсъждане на връзката, дългогодишните партньори най-често споменават какво не работи: „Винаги оставяш дрехите на грешното място!“, „Никога не ме слушаш“, "Защо винаги ме ядосваш?" и т.н. А колко често говорите за нещата, които работят добре?

Като хора сме свикнали когато нещо върви добре, да го пренебрегваме. Цената на това пренебрежение е, че вие и вашият партньор започвате да се чувствате неоценени, незадоволени, дори ненужни. Хората често рационализират, че всъщност не е толкова лошо да живееш с човек, от който не можеш да получиш всичко, което искаш. За да се почувстват по-добре, тези хора търсят други извън връзката, които да ги накарат да се чувстват обичани. Не трябва да бъде така и не е необходимо!

Как да накарате партньора да се чувства желан?

Изключително важно е да бъдете постоянни – ако в един момент го накарате да се чувства добре, а в следващия отново тотално забравите за него, всичко ще се окаже безсмислено. Не се престаравайте, а използвайте прости, но постоянни техники.

1. Милите думи

Всеки вид комуникация, който изразява благодарност или възхищение попада в тази категория; Изградете си навик да благодарите, дори за малките неща, които партньорът прави рутинно: „Благодаря ти за прекрасната вечеря“, „Благодаря ти, че изми чиниите“, „Благодаря ти, че оправи леглото“ и т.н.  Бъдете щедри, когато изразявате благодарността си. Можете да добавите и изрази като „Много мило от твоя страна“, „Наистина ми помогна“, „Оценявам какво правиш за мен“, „Толкова много се трудиш“ и т.н.

Звучи ви неестествено, дори изкуствено? Мислите си, че партньорът знае всичко това? Не! Това са малките, хубави неща, които сме свикнали да пренебрегваме. Колкото по-често прилагате тези техники, толкова повече ще свиквате да изтъквате позитивните неща и дори да смекчавате негативните. Когато партньорът ви се почувства оценен за това, което прави, той/тя ще се мотивира още повече и ще прави още по-хубави неща. Мотивацията напълно изчезва, когато човек чувства, че действията му са безсмислени.

Тази техника може да се пренесе и в други аспекти на връзката. Казвайте по-често „Обичам те“, „Липсваш ми“, „Очаквам да те видя“, Правиш ме щастлив/а“, „Мисля за теб“, „Разкажи ми как прекара деня си!“ и т.н. По този начин казвате на човека, че той има значение за вас, а не, че е просто декор в заетото ви ежедневие.

2. Подкрепата

Когато сте във връзка, вие сте екип. Няма нищо по-лошо от това да посрещате трудностите един срещу друг. Когато се окажете в лоша ситуация, независимо дали става въпрос за неприятен ден в работата или труден житейски проблем, изразете подкрепата си с думи: „Заедно сме срещу това“, „Как мога да помогна?“, „Не се тревожи, аз ще се погрижа“, „Толкова се гордея с теб“, „Справил/а си се страхотно“, „Кажи от какво се нуждаеш“ и т.н.

3. Действията

Действията говорят много по-силно от думите. За да подсилите ефекта на вербалната техника, постарайте се да изпращате и сигнали на любов чрез това, което правите: целувка, прегръдка, държане за ръце, докосване, намигване, разсмиване; да направите кафе, да напишете любовна бележка, да вземете цвете или малък подарък, да отделите 1-2 часа за забавление заедно...

Тук са описани само няколко от безброй многото варианти с които можете да накарате партньорът ви да се чувства страхотно. За да имат ефект думите ви обаче, трябва да почувствате това, което казвате. Ако повтаряте комплиментите и благодарностите като папагал, партньорът може да се засегне.

Един от най-ефективните начини да поддържате любовта във връзката си и да задълбочите интимните ви отношения е да откриете начини, чрез които да накарате партньорът ви да се чувства желан и значим!

image




Източник: sexwell bg

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: palavomomiche
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 48335
Постинги: 13
Коментари: 4
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930